Bild: Cecilia Vaccari
Bild: Cecilia Vaccari

Kvinna anhållen efter mordförsök på centralstationen

Polis larmades till centralstationen under lördagskvällen efter att en man hittats skadad vid tågspåren. Mannan ska ha blivit knivskuren, uppger polisen. På söndagen anhölls en kvinna i 20-årsåldern för försök till mord, uppger GT

ANNONS
|

Det var vid klockan 18.30 på lördagen som polis och ambulans larmades till Centralstationen i Göteborg efter att en man hittats skadad.

–Det är en man som enligt uppgift ska ha blivit knivskuren, jag har inga uppgifter om hur allvarligt det är, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen i region Väst.

En gripen på platsen

När polis kom till platsen såg man till att få bort den skadade mannen från platsen så fort som möjligt. I närområdet kunde därefter en person gripas – misstänkt för försök till mord.

–Vi kommer att förhöra den här mannen som är förd till sjukhus så fort det är möjligt, och även den här som är gripen kommer att förhöras och brottsplatsen kommer att undersökas, säger Jenny Widén.

ANNONS

Det är oklart vad som egentligen hänt på platsen och vad som föranledde knivskärningen. Polisen vill inte gå in på vilket kön den gripne personen har.

– Personen påträffades någonstans vid tågspåren. Inte inne på själva centralen, säger Jenny Widén.

Till sjukhus

Polisen går inte in på var mannen ska ha blivit knivskuren, man vet i nuläget heller inte vilken ålder de inblandade är i. En polispatrull har följt med den knivskurne mannen till sjukhus, andra poliser jobbar i skrivande stund med att säkra spår, och identifiera brottsplatsen.

– Det är ett allvarligt brott, detta. Den knivskurne har förts till sjukhus med ambulans, hans skadeläge är i nuläget oklart, säger Jenny Widén.

Personer på platsen berättar för GP att det var många poliser på platsen.

–Det var en massa poliser vid spår tre eller fyra, men jag såg inte vad som hände, säger en lokalvårdare på Centralstationen till GP.

Kvinna anhållen – tidigare dömd för kidnappning

På söndagen skrev GTatt en kvinna i 20-årsåldern anhållitspå sannolika skäl för mordförsöket.

Enligt tidningen har kvinnan tidigare dömts för olaga frihetsberövande till ett år och två månaders fängelse sedan hon kidnappat en kvinna, klippt av henne håret och misshandlat henne.

ANNONS