Kvinna överfallen i Haga

En kvinna har blivit överfallen i Haga. Polisen misstänker att det rör sig om ett våldtäktsförsök.
– Vi har sökt efter gärningsmannen i området men utan resultat, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS
|

Larmet till Haga i centrala Göteborg kom strax efter efter klockan 20 på torsdagskvällen.

– En mycket chockad kvinna berättar att att hon utsatts för ett överfall, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

Kvinnan var på väg hem från jobbet när en okänd man plötsligt kom fram och drog ner henne på marken, enligt polisen.

– Mannen började dra i hennes kläder, säger Stefan Gustafsson.

Enligt Gustafsson började kvinnan skrika och mannen försökte få henne att sluta. Då skrek hon ännu mer vilket fick våldsmannen att släppa henne och springa från platsen.

Var svårt chockad

Polisen var snabbt på plats och kunde ta hand om den överfallna kvinnan. Hon var inte fysiskt skadad men svårt chockad efter den dramatiska och och obehagliga upplevelsen.

ANNONS

Polisen skickade flera enheter till platsen och en intensiv jakt efter gärningsmannen tog vid. Men senare på kvällen tvingades man konstatera att sökandet inte gett något resultat.

– Vi har ingen frihetsberövad för det här. Ärendet är överlämnat till utredningsjouren och vi fortsätter att samla information, bland annat från den målsägande kvinnan, säger vakthavande befäl Peter Nordengard.

Enligt Nordengard kommer överfallet troligtvis att rubriceras som försök till våldtäkt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS