Bild: Google Maps/Polisen
Bild: Google Maps/Polisen

Kvinna överfallen i centrala Göteborg

ANNONS
|

Polisen blev larmad 01.50 under natten till lördag, efter att en man ska ha brottat ner en kvinna i 50-årsåldernpå cykel i allén i centrala Göteborg.

– Hon blev stoppad av en ensam man och blev nerbrottad, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Snabbt kunde situationen avbrytas - tack vare två vittnen som ska ha sett händelsen inträffa på håll.

Personerna kom till undsättning för kvinnan genom att springa efter den misstänkta gärningsmannen en bra bit.

– De ropade och skrämde iväg honom. Han sprang mot centralstationen och de här personerna kunde ingripa så mannen greps vid Drottningtorget, säger Tommy Nyman.

ANNONS

Kvinnan ska inte ha kommit till någon fysisk skada.

Initialt rubricerades händelsen som försök till rån alternativt våldtäktsförsök.

Men under lördagsmorgonen berättar polisen att en anmälan gällande våldtäktsförsök är upprättad.

Polisen tacksam efter händelsen

Polisen är efter händelsen väldigt tacksam över allmänhetens hjälp så polisen senare kunde gripa den misstänkta mannen som nu misstänks för våldtäktsförsök på den 50-åriga kvinnan.

– Det är inte så vanligt att allmänheten ingriper, det gäller också att uppfatta situationen rätt. Att hjälpa en kvinna i nöd och att lägga manken till när någonting sådant här inträffar, det gör jobbet mycket enklare för oss alla, säger han och fortsätter:

– Dilemmat är ständigt att man i sådana situationer inte riktigt vet vilken risk man utsätter sig för, man vet inte vem det är som man springer efter. I sådana situationer är det viktigt att känna efter själv om man är säker på sig själv att kunna ta upp jakten.De här personerna har gjort ett riktigt bra jobb, vi snuddar vid hjältar. Det viktigaste för oss är att man kan följa med på avstånd, eller i alla fall leda oss till platsen. Jag tror att om man blir tillräckligt arg så tar man upp jakten, men det är samtidigt väldigt viktigt att larma i tid så vi kommer med på banan. Man ska inte kunna genomföra en sådan här grej ostraffat.

ANNONS
ANNONS