Kristers bil brann upp - på väg till julfesten

ANNONS
|

Vid 11.15 på lördagsförmiddagen var Krister på väg tillGöteborg för att arrangera en julfest för vänner och bekanta. Plötsligt stannade bilen och han tvingades köra in till vägkanten.

- Jag körde på motorvägen söderut och någonstans mellan Kode och Kungälv började bilen plötsligt att hacka och jag fick köra in till kanten. Jag ringde efter service och när jag satt där så såg jag hur det började ryka och motorhuven bubblade upp sig. Plötslig insåg jag att "fan också, bilen brinner ju", berättar han.

Krister hann få med sig det viktigaste från bilen innan han tog sig ut till vägkanten och maktlös kunde se den förtäras av lågorna.

ANNONS

- Jag stod där och såg den brinna upp medan folk körde förbi i full fart.

Det var mycket trafik och riktigt obehagligt. När jag såg att den brann ringde jag 112, men den blev helt utbränd, berättar han.

Oklar orsak

Polis och räddningstjänst ryckte ut till platsen och ett körfält fick spärras av i samband med bärgningoch sanering. Långa köer uppstod på platsen och enligt polisen är det oklart var som orsakade bilbranden.

- Det finns ingen misstanke om brott, utan vi var bara behjälpliga för det rent trafikmässiga. Sedan vad branden berodde på, det kan kan ha varit ett tekniskt fel, men det kan jag bara spekulera i, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Fick lifta

När att bilen slocknat och bärgats började Krister tvivla på att han skulle hinna till julfesten i Göteborg och i den tunga trafiken hade han ingen förhoppning om att kunna få tag på en taxi. Så han tog till desperata åtgärder.

- Jag sträckte ut tummen och tänkte att det var lika bra att försöka lifta till Göteborg.

Och han fick napp - med första möjliga bil.

- Första bilen stannade, och det visade sig vara en kompis som jag känner som var på väg till samma julfest. Helt osannolikt. Det var nästan det roligaste i hela eländet, att han var på väg till samma fest, säger Krister.

ANNONS

De båda vännerna hann precis i tid till festen i centrala Göteborg och kunde njuta av både julbord och ett par pilsner innan det var dags för julshopping. Krister berättar att han aldrig hann bli rädd, trots att den kan se dramatiskt ut på bilderna han tog på branden.

- Egentligen inte, men jag insåg att jag fick agera snabbt när jag insåg att det var allvar. Så jag tog mig snabbt ut och höll mig på behörigt avstånd, men bilen blev helt förstörd, det är bara skrot kvar berättar han.

Hur tar du dig hem ikväll då?

- Haha, ja det har jag inte ens tänkt på. Jag får väl ta en taxi, eller lifta med någon kompis, säger han.

ANNONS