Kraschade lastbilen har bärgats

ANNONS
|

Långtradarkraschen på E6 vid tretiden på tisdagseftermiddagen fick ett efterspel långt in på kvällen. En av de totalförstörda lastbilarna hade lämnats kvar i diket. Den var inte i vägen för trafiken men förbipasserande reagerade, enligt uppgifter till GP.

Olyckan inträffade vid Kareby norr om Kungälv. Föraren av den ena lastbilen fördes till sjukhus, men klarade sig med lindriga skador. Han fick lämna sjukhuset under kvällen.

Men olyckan orsakade stora trafikstörningar. Motorvägen var stängd för trafik under en dryg timmes tid med långa köbildningar som följd innan ett körfält kunde öppnas. Lastbilen flyttades sedan till diket där den blev liggande under kvällen och början på natten.

ANNONS

Anledningen till att den inte bärgades var, enligt Trafikverkets jourcentral, att lastbilens ägare meddelat polisen att han själv vill flytta fordonet.

Trafikverket bestämde sig därför för att avvakta natten. Om lastbilen ligger kvar i diket onsdag morgon kommer bärgning att beställas.

Under naten har lastbilen dock bärgats, meddelar Trafikverket på onsdagsmorgonen.

Olyckan med lastbilarna blev inledningen på en stökig tisdagskväll i trafiken på E6. Ytterligare minst tre långtradare blev stående. Därmed blockerades körfält i båda riktningarna.

I de köer som snabbt bildades efter olycka fick två långtradare stopp utan att komma igång igen för egen maskin.

Men även trafiken i norrgående riktning på E6 drabbades av problem. Under kvällen fick en långtradare stopp i höjd med Bäckebol i norrgående riktning.

ANNONS