Kraftigt snöfall drog in över Göteborg

Söndagen var en olycksdrabbad dag när snöovädret drog in över Västkusten och trafikolyckorna har fortsatt in på måndagsmorgonen.

ANNONS
|

Det nya snöfallet som drog in över Västsverige under söndagen har lett till trafikolyckor runt om i hela regionen. På måndagsmorgonen kunde polisen konstatera att det hade inträffat flera avåkningar och sammanstötningar på grund av väglaget.

– Det har varit väldigt lindriga trafikolyckor under natten. En hel del har sladdat av och hamnat i diket lite här och var. Det rör sig om både stora och små fordon i hela regionen, säger Morten Gunneng på polisen i Storgöteborg.

– När det är sådant här väder såhär blir det ganska låga hastigheter. Ingen har förts till sjukhus vad jag känner till, tillägger han.

ANNONS

Vid 00:23 på natten körde en buss med 18 passagerare av vägen en kilometer norr om Mellerud, på E45. Räddningstjänst och ambulans larmades till platsen. Inga personer ska ha kommit till skada.

En person till sjukhus

Delar av E6 fick under söndagskvällen stängas av i höjd med Hogstorp, norr om Uddevalla. Bland annat ska en lastbil och en personbil ha krockat på vägen.

En person ska ha förts till sjukhus i samband med händelsen. En frontalkrock ska också ha ägt rum på väg 174. Men bilarna ska ha haft låg hastighet.

– På grund av det dåliga väglaget så krockade de in i varandra, säger Mikael Gard på räddningstjänsten Mitt Bohuslän.

En linjebuss, som dock inte var i trafik vid tillfället, råkade under kvällen ut för en olycka. Den gled av vägen i Bergsjörondellen och blev hängande på snedden över ett dike.

Föraren, den ende ombord, kunde ta sig ut.

Både bilar, lastbilar och traktorer har haft problem med väglaget i Västsverige. I Vara ska en bil ha voltat och i Skara ska flera bilar ha krockat på riksväg 49. Tre personer fick föras till sjukhus i samband med Skaraolyckan.

En lastbil fick också problem med att ta sig upp för en backe i det rådande väglaget. Enligt polisen resulterade det i att lastbilen backade mot trafiken på E6 i höjd med Torpamotet.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS