Kraftigt regn orsakade trafikproblem i Göteborg

Det regnade kraftigt över Göteborg under onsdagseftermiddagen. Skyfallet orsakade översvämningar på flera håll, trots att många vädertjänster menade att dagen skulle vara regnfri.
– Det är typiskt sommarväder, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Foreca.

ANNONS
|

Ett kraftigt regn drog in över Göteborg under onsdagseftermiddagen. Detta trots att de flesta vädertjänsterna inte rapporterat något regn i sina prognoser.

Mikael Sjöstrand är meteorolog på Foreca. Han menar att den här typen av oväder bildas så pass snabbt att det är svårt för väderapparna att hänga med.

– Det är därför det inte har kommit några varningar. Det är typiskt sommarväder, säger han.

Bild: Agnes Arpi

Översvämningar i Göteborg

Översvämningar inträffade bland annat vid Marklandsgatan, Frölunda torg och Dag Hammarskjöldsleden.

Trafikledningen rapporterade om en större vattenläcka som tillsammans med ovädret ledde till att vägen fick stängas av från Järnbrottsmotet förbi Radiomotet och från Marconimotet mot Radiomotet.

ANNONS

– Man har gjort en hel del gräsklippning längs med leden. Det drogs med i regnet och ledde till att brunnar täpptes igen, visade det sig, säger Dennis Weidler vid trafikledningscentralen.

Vid 16-tiden meddelade trafikledningscentralen att vägen återigen var öppen och fritt framkomlig.

– Det var en massa brunnar som var igentäppta, men nu är det fri framkomligt igen, säger Weidler.

Busslinjer drabbades

Flera busslinjer drabbades av översvämningarna och ingen trafik kunde gå via hållplatsen Radiomotet, vilket drabbade linjerna Rosa Express, Blå Express och Lila Express.

En buss med resenärer ombord vid Radiomotet översvämmades även med vatten, men Västtrafik hade inte någon information om händelsen.

Strax efter klockan 16 meddelade Västtrafik att busslinjerna åter trafikerade Radiomotet i båda riktningar.

Spricker upp till kvällen

Enligt Mikael Sjöstrand ska det regna i ytterligare någon timme eller två under eftermiddagen.

– Sedan lättar det i Göteborgstrakten. Det kommer vara molnigt fram till kvällen och sedan blir det klart fram till natten.

Efter regnområdet kommer det några dagar av lite svalare väder, då åskan har burit med sig en kallfront.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS