Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Kraftiga förseningar i tågtrafiken

Det råder under måndagskvällen förseningar i tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm. Detta med anledning av de signalfel kring Herrljunga som under dagen orsakat stora förseningar i tågtrafiken på sträckan.

Förseningarna berodde initialt på två avgrävda kablar i närheten av det stora banarbetet i Herrljunga. Kablarna påverkar signalsystemet, vilket gör att tågen måste köra långsammare.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Vid 11.45 var tågen försenade med 90 minuter, och förseningarna påverkade alla tåg som trafikerar Göteborg-Skövde-Stockholm om omvänt samt Västtågen.

– Vi kör på två spår fortfarande, men det tar längre tid eftersom lokförarna måste ha kontakt med trafikledningen manuellt. Då går det långsammare, sa Beisi Sundin, presskommunikatör vid Trafikverket.

Vid 15.20 var tågen mellan 10 och 60 minuter försenade.

– Vissa tåg som redan har avgått mot Stockholm har ännu större förseningar. Tyvärr är det rusningstid snart. När det är trångt kan det bli ännu mer förseningar, sa Beisi Sundin.

Klockan 17.30 rådde det fortsatt stora förseningar för resande på banan mellan Göteborg och Stockholm. Trafikverket kan ännu inte säga när problemet är åtgärdat.

– Det är svårt att ge en prognos om när det kommer lätta, sa Ulrika Westerberg på Trafikverkets presstjänst.

Klockan 19 uppgav Trafikverket att det tidigare felet var åtgärdat. Man kan dock räkna med följdförseningar under kvällen.

– Det är specifika förseningar på varje tåg, Ulrika Westerberg.

Från Trafikverkets sida uppmanas berörda resenärer att kolla med sitt tågbolag om vad som gäller för ens specifika avgång.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.