Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  1/2

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Kraftig restaurangbrand i Högsbo

  Räddningstjänsten i Göteborg larmades om en fullt utvecklad brand i en mindre restaurang på Marklandsgatan i Högsbo under söndagskvällen. Räddningstjänsten bekämpade branden i ungefär två timmar innan den var helt släckt. Polisen utreder nu händelsen som misstänkt mordbrand.

  Det var strax innan klockan 20.30 som räddningstjänsten fick larm om att det brann på en restaurang vid Marklandsgatan i Göteborg.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Räddningstjänsten hade snabbt fem enheter på plats.

  – De håller på och bekämpar branden, den har spridit sig till vinden och ventilationen, sa Mårten Hultman, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

  Enligt polisen finns misstankar om att branden startat i en uppställd kundvagn på baksidan av fastigheten och därefter spridit sig till panelen på restaurangen.

  – Händelsen rubriceras som grov mordbrand, och platsen är avspärrad för teknisk undersökning, summerar Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.

  Fullt utvecklad brand

  Ett område runt omkring byggnaden spärrades av. Enligt räddningstjänsten var det en fullt utvecklad brand när man kom till platsen.

  – Det brann fullt utvecklat när vi kom dit, vi har dämpat ner branden men det brinner fortfarande på taket. Vi fortsätter att jobba på, berättade Kalle Kivistö, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

  Ett vittne vid platsen berättade för GP att restaurangen brann kraftigt.

  – Vi körde förbi så såg vi det, det brann i hela byggnaden. Brandkåren kom precis när vi kom, sa vittnet.

  Påverkade kollektivtrafiken

  Enligt SOS alarm skickades ambulanser till platsen, men ingen person behövde föras till sjukhus.

  Även kollektivtrafiken påverkades under kvällen av branden. Två busslinjerna 16 och Rosa express ställdes in vid Marklandsgatan under tiden räddningsarbetet pågick. Men strax efter 22.30 meddelade Västtrafik att bussarna åter körde vid Marklandsgatan.

  Strax innan klockan 22 var räddningstjänsten fortfarande kvar vid platsen med flera styrkor och arbetade med att säkerställa att branden inte spridit sig till gömda utrymmen.

  – Rivningsarbete pågår, de öppnar upp så att de kommer åt att släcka allt, säger Jon Bergman, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

  Vid 22.30 hade räddningstjänsten släckt branden och lämnat platsen.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.