Kortedaladådet: fyra häktade för misshandel

ANNONS
|

Häktningsförhandlingarna inleddes klockan åtta på söndagsmorgonen. Först häktades den 15-åring som erkänt visst våld mot mannen. Vid tio-tiden på häktades ytterligare en av de fyra misstänkta pojkarna. Och beslut om häktning av den tredje pojken kom strax innan lunch. Före klockan 13 stod det klart att även den fjärde anhållne häktas.

De är alla häktade på sannolika skäl för synnerligen grov misshandel.

I samband med häktningen av den första pojken beslutade tingsrätten om yppandeförbud. Så från och med nu kommer 15-åringens advokat Per Söderberg inte säga någonting i detta ärende. Men advokat Söderberg uppgav till GP att han redan på måndag kommer att överklaga häktningsbeslutet.

ANNONS

Rätten beslutade också att sekretessen för de misstänkta ska kvarstå, vilket enligt Per Söderberg är ett normalt beslut när det handlar om så unga personer och den här typen av brott.

Brottsmisstanken mot den nu häktade 15-åringarna lyder synnerligen grov misshandel.

I samband med häktningsförhandlingarna beslutade åklagaren om stängda dörrar. Det gällde även familjemedlemmar till den 15-åring som nu häktats.

Åklagaren anser att det finns indikationer på att personer i familjen kan ha information som kommer att behövas i förundersökningen.

När det första häktningsbeskedet kom, bröt pojkens mamma samman. Andra i familjen chockades av beslutet.

- Min bror skulle aldrig göra något sånt här. Det är en olyckhändelse, sade pojkens syster till GP:s reporter på plats.

Åklagaren har nu 14 dagar på sig att väcka åtal.

ANNONS