Kompisgängets drömbilder utanför Vinga: "Såg ut som delfiner"

Fisketuren utanför Vinga blev inte som kompisgänget från Göteborg tänkt sig. Istället för makrill blev det drömlika bilder i solnedgången – av vad som liknar tre till fyra tumlare.

ANNONS
|

– Man har fortfarande lite puls alltså. Man hade på sin höjd förväntat sig en makrill. Men det här slår allt. Ingen här har sett något liknande, säger Linus Hansson.

Det var under söndagskvällen som Linus Hansson, och de övriga sex göteborgarna samlats i en liten styrpulpet och gett sig ut på havet utanför Vinga för att njuta av solnedgången och lite makrillsfiske. I bakgrunden hördes uppdateringar från kvällens hockeymatch.

– Det började med att jag tittade ut mot horisonten och såg vad jag tyckte liknade en delfin. Men det var lite pinsamt att säga högt. När jag tittade bort igen, såg jag plötsligt tre delfiner. Då fick jag droppa det för de andra: Vi har tumlare på babord sida, säger Junior Danielsson.

ANNONS

"Helt magiskt"

Det tog inte lång tid för de övriga att dra fram sina mobiltelefoner och föreviga synen. På kompisgängets video syns flera djur dyka upp och ner ovanför ytan. Samtliga är helt övertygade om att det var tumlare de såg.

– Vi bestämde oss för att hoppa fisket. Vem behöver makrill när man kan få se tumlare? Att få se dem så nära, mitt ute i det vilda var helt magiskt, säger Linus Hansson och berättar att djuren inte alls lät sig skrämmas av båten.

Fler vittnar om tumlare utanför Vinga

Kompisgänget är inte de första att vittna om hur de sett tumlare i samma område. Häromveckan vittnade paret Kajsa Barett, 23, och sambon Philip Hjälmeby, 28, om hur tumlare dykt upp vid deras båt under en fisketur mellan Vinga och Styrsö.

– De var inte alls skygga. De simmade under båten och på ett av filmklippen vi tog kan man se åtminstone sex tumlare. Det är svårt att säga hur många de var då de dök upp och ner, berättade Kajsa Barett för GP då.

LÄS MER:Kajsa och Philip fick oväntat sällskap i skärgården

Även hon vittnade om sällskapliga djur.

– De kom mot oss i motljuset. Vi stängde av motorn, fällde ner badstegen och när Philip började plaska med handen i vattnet kom de närmare.

ANNONS
ANNONS