"Knutten" Ernan friade på Götaplatsen

När Emma Lindberg följde med sin motorcykelburna pojkvän till Götaplatsen för lördagens körning visste hon inte att att hon skulle lämna med en förlovningsring på fingret.

ANNONS
|

Ernan Bektic, 27, från Göteborg började fundera för ett par månader sedan på att fria till sin flickvän Emma Lindberg, 26, som han varit ihop med i snart två år.

Han funderade på hur han skulle göra det så att hon inte anande något och bli överraskad. Ernan är med i motorcykelklubben Sporthoj Göteborg och varje år vid den här tiden åker de till Bike-dagarna i Trollhättan, ett evenemang han alltid ser framemot över att besöka.

– Jag kunde väl dölja min nervositet inför frieriet med min entusiasm inför att åka på Bike-dagarna, berättar Ernan och skrattar till.

– Vår mc-grupp börjar alltid våra körningar på Götaplatsen.

ANNONS
Motorcykelträffen startade med ett frieri när Ernan friade till Emma.
Motorcykelträffen startade med ett frieri när Ernan friade till Emma. Bild: Privat

Planerade med kompisarna

Och på lördagen vid lunchtid var det dags att samlas för vidare körning till Trollhättan. Ett 70-tal motorcyklister hade dykt upp.

Emma åkte med sin pojkvän till Götaplatsen, intet ont anande om vad som var på gång. Frieriet hade han planerat i detalj med sina kompisar.

För att dölja för henne vad som var på gång på där, bad Ernan Emma ta en bild på gruppen och går iväg för att hämta "kameran". Men när han kommer tillbaka hade han en ring med sig till henne, och framför henne lyfter kompisarna den ena lappen upp efter den andra, med orden "Emma marry me".

– När de tog upp lapparna med orden, kopplade jag inte först och tänkte att de stavat något fel, men när jag såg Emma och marry me, då fattade jag, säger en glad Emma.

Lyckan fångades på film

Det lyckliga ögonblicket filmades och visar när Ernan går ned på knä och friar.

Och jo, hon sa ja.

– Vet man att det är rätt så är det det, berättar Emma.

De planerar att gifta sig inom ett år. Ernan har lite funderingar på hur bröllopet ska bli, men när Emma hör det säger hon: nej du får inte planera ett överraskningsbröllop, jag vill vara med och planera.

ANNONS
ANNONS