Knivman rånade godisbutik

En delvis maskerad man i 20-årsåldern har rånat en godisbutik i Lundby på Hisingen. Enligt polisen ska rånaren ha varit beväpnad med en kniv.

ANNONS
|

Vid 18.47 på måndagen fick polisen in ett larm om att en rånare slagit till mot en butik i Lundby på Hisingen, skriver man på sin hemsida.

En delvis maskerad man ska då ha kommit in i butiken och hotat personalen med kniv.

– Han hade en så kallad balaklava framför ansiktet. Men den var inte heltäckande. Det finns därför möjligheter att vi skulle kunna identifiera honom. Det är i alla fall ett bra spaningsuppslag, konstaterar Christer Fuxborg på polisens informationsenhet.

Senare kom det uppgifter på att gärningsmannen även hade varit beväpnad med en yxa. Mannen ska vid rånet ha tillgripit en summa kontanter.

ANNONS

Flydde i väntande bil

Efter brottet ska mannen ha försvunnit i en väntande bil. Det är oklart hur många som befann sig i flyktfordonet. Troligen har det handlat om tre personer.

Ingen har blivit fysiskt skadad vid råntillfället.

Polisen har sökt i närområdet därefter den bil som lämnat platsen. Den ska vara silverfärgad och möjligen av märket VW Passat.

Vid midnatt på måndagen var ännu ingen gripen för rånet. En förundersökning gällande rån har inletts. Polisen genomför en brottsplatsundersökning och man har även tillkallat tekniker.

ANNONS