Knivdåd i Göteborg – man huggen i ansiktet

En man i 30-årsåldern blev under nyårsdagens morgon knivskuren vid Jaegerdorffsplatsen i Majorna. Vittnen såg hur han blev attackerad av två personer som hoppade ur en liten vit bil.
Mannen ska ha fått flera knivhugg, bland annat i ansiktet.

ANNONS
|

Larmet kom in klockan 06.35 under nyårsdagsmorgonen.

Flera personer, oberoende av varandra, blev vittnen till när två personer plötsligt hoppade ur en mindre vit bil och attackerade en man i närheten av Jaegerdorffsplatsen i Majorna.

– Något vittne säger att de ser att gärningsmännen har ett järnrör eller en påk. Offret ska fått flera flera knivstick och blir sedan lämnad på platsen. Gärningsmännen hoppade in bilen igen och försvann, berättar Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen region Väst.

"Riktat mot mannen"

Enligt ett annat vittne skrek mannen "inga namn, inga namn" till kvinnan i sitt sällskap, i samband med att polisen anlände.

ANNONS

Den knivskurne mannen är i 30-årsåldern. Han var inte ensam vid platsen, även en kvinna ska alltså ha befunnit sig där.

– Det finns dock inga uppgifter om att hon ska ha utsatts för våld, utan det var helt och hållet riktat mot mannen, konstaterar Christer Fuxborg.

Mannen fördes till Sahlgrenska. Platsen spärrades av och polisen genomförde under dagen en teknisk undersökning.

– Han var vaken och talbar vid avfärden till sjukhus. Han ville dock inte alls prata med den patrull som senare försökte förhöra honom, säger Christer Fuxborg.

Mannen är allvarligt skadad

Enligt Sahlgrenska sjukhuset är mannen allvarligt skadad, men läget ska vara stabilt. Händelsen rubriceras som dråpförsök.

– Vi tittar på om det finns några övervakningsfilmer tillgängliga. Vi har bra vittnesmål från platsen, men man får jättegärna höra av sig om man har uppgifter som kan vara intressanta för polisen. Vi vill exempelvis veta var den vita bilen tog vägen, säger Christer Fuxborg.

ANNONS