Killing plågad till döds i Slottsskogen

ANNONS
|

En av de populära killingarna som bott på Barnens Zoo i Slottsskogen under sommaren har misshandlats så svårt att den fick avlivas. Personal har polisanmält händelsen och bevakningen runt djurhagarna utökas nu tillfälligt.

– Någon person verkar ha tagit sig in i djurhagen och hämtat ut killingen under natten eller tidig morgon. Djuret var svårt misshandlat och det är en tung dag för oss som arbetar med djuren här. Tyvärr är det svårt att skydda sig fullt ut från den här typen av ondska, säger Anna Schönström, djuransvarig vid Slottsskogens djurpark.

Säkerheten i parken höjs.

– Vi har gjort en nödlösning för de närmsta dygnen, en vakt kommer att sitta där hela dygnet. Och de mest sociala djuren har vi flyttat för att de inte ska komma fram till människorna, utan vara mer skyddade, berättar Anna, det blir inte riktigt samma upplevelse när vi tvingas ha andra typer av staket fortsätter hon.

ANNONS

Djuren som i vanliga fall bor i Barnens Zoo flyttas under vintern i de vanliga djurhagarna i parken. Getterna bor i en hage och bockarna i en annan. Honan som misshandlades till döds bodde i en av hagarna och det upptäcktes när de skulle få sin frukost.

– När vi inte såg henne vid frukosten letade vi tillsammans, alla har samarbetat hela dagen, från att vi hittade henne och nu efteråt.

Killingen hittades i ett skogsparti vid kolonilotterna vid Azaleadalen. Någon har tagit sig in i hagen och misshandlat henne till döds.

Djurplågeri i parken är ovanligt

Anna Schönström berättar att de gör allt för att skydda sina djur i hagarna, men känner sig uppgiven efter dagens händelse.

– Det här är en ondska som vi inte rår över, jag tappar hoppet.

Parkchefen vädjar till allmänheten att komma med tips.

– Om någon har sett något som kan kopplas ihop med nattens händelse eller om de ser att någon beter sig annorlunda i djurhagarna vill vi att de hör av sig till oss, säger Per Åberg, chef för Slottsskogen.

– Vi vill bara allmänt få hjälp, det är väldigt otrevligt att den här människan finns ute bland oss, säger Anna Schönström.

ANNONS

Har du ett tips? Kontakta Slottsskogen.

ANNONS