Karlavagnstornet tvingar bort Bandidos

ANNONS
|

– Deras verksamhet är inte förenlig med våra kärnvärden, säger fastighetsägaren Ola Serneke till GT, Därför skall de inte heller vara våra hyresgäster.

Serneke vill bygga en 62 våningar hög skyskrapa vid Karlavagnsgatan på Hisingen. Där har det kriminella gänget Bandidos sedan flera år sitt klubbhus.

Senast den 30 juni ska gänget ha lämnat lokalerna på Lindholmen, rapporterar GT.

– Diskussionen har varit relativt långdragen men till slut har vi fått en överenskommelse om avflyttning, säger Serneke till GT. Vi ska bygga om hela området och alla hus som finns i dag skall rivas.

Formellt är det Kvillebäcken mc, en av Göteborgs äldre mc-klubbar som har kontraktet för den gamla industrilokalen.

ANNONS

Kvillebäcken mc flyttade in 2006. Samma år togs klubben upp som officiell supporterklubb till Bandidos. Men en grupp medlemmar ville mer och tog kort därpå steget fullt ut och bildade i samma lokaler en ny Bandidos-avdelning, den andra i Göteborg.

Sedan dess har Hisingsavdelningen av Bandidos och Kvillebäcken delat adress på Karlavagnsgatan.

I ett mejl till GT skriver Johnny Kovacs, Bandidos president på Hisingen, att han inte vill kommentera hur klubben ser på uppsägningen.

”Våra åsikter håller vi för oss själva”, skriver han och uppger att klubben ännu inte löst den framtida lokalfrågan.

Enligt Ola Serneke har hans bolag inte betalat ut någon ersättning eller erbjudit någon alternativ lokal till Bandidos.

Det formella skälet för uppsägningen är att fastigheten ska rivas och att hyresvärden, enligt Ola Serneke, förverkat sitt kontrakt då man använt lokalerna till annat än vad som sagts i kontraktet.

ANNONS