Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Bild: Arkivbilder

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Körde från Kungsbacka till Göteborg – blev pistolhotad

  En man i 20-årsåldern jagas av polis efter att ha hotat en taxichaufför med pistol i Lundby under torsdagen. Samtidigt hölls barn inlåsta i en närliggande skola på grund av säkerhetsskäl. Den misstänkte gärningsmannen hade strax innan varit inblandad i en incident på en frisörsalong. – Vi har så många bra uppgifter på den här personen att vi tror att vi kan få tag på honom så småningom, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

  Det var vid halv tvåtiden under torsdagseftermiddagen som polisen blev kontaktad av ett lokalt taxibolag i Göteborg. En av deras chaufförer hade haft en körning från Kungsbacka till Lundby i Göteborg. När det var dags för betalning vägrade passageraren, en man i 20-årsåldern att betala.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – I stället drog han fram en pistol och hotade taxichauffören. Sedan flydde han från platsen, säger Peter Adlersson, presstalesperson för polisen i region Väst.

  Taxichauffören och hans bolag kontaktade polisen som drog igång ett sökpådrag efter mannen.

  – Vi är på platsen med hundar och ett par patruller. Vi har en tydligt utpekad person som vi letar efter, så vi får se om vi hittar honom, säger Peter Adlersson.

  Polisen: Vi vet vem han är

  I skrivande stund har gärningsmannen ännu inte kunnat gripas, och enligt Peter Adlersson har sökpådraget trappats ner. Det finns heller inga uppgifter om hur chauffören mår.

  – Men generellt så är det aldrig roligt att bli pistolhotad på det sättet, så chauffören är säkert skärrad, säger han.

  Barn hölls inlåsta

  Bräckeskolan låste dörrarna med anledning av händelsen, för att skydda barnen. När GP talar med skolans rektor väntar hon samtal från polisen och hinner bara bekräfta saken.

  – Vi har låst, säger Monika Blom, rektor på Bräckeskolan.

  Vid 15-tiden bedömde polisen att det var säkert i området och skolan öppnade dörrarna. Man hade då sökt igenom området med hundpatruller och kunde konstatera att den misstänkta mannen inte befann sig i området.

  – Det var inget som vi hade sagt till dem att göra. Men vi har så många bra uppgifter på den här personen så vi tror att vi kan få tag på honom så småningom. Så han har nog lämnat området, vi har sökt med hund och så, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

  Stökade på frisörsalong

  Den misstänkte gärningsmannen hade enligt polisen varit inne i en frisörsalong tillsammans med ytterligare en man, och en kvinna, i Kungsbacka tidigare. Där hade personalen kontaktat polis och sagt att de tre betedde sig hotfullt, och det var också tal om en pistol.

  – Vi åkte dit och får fast en kvinna och en man, och den tredje åkte i väg i taxi mot Lundby då. De två i Kungsbacka greps inte, men det har skrivits en anmälan om ofredande, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.