Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

untitled.png
Tord Karlsson och Jonas Attenius utsågs av Ann-Sofie Hermansson till kommunalråd i våren 2016. Nu får Tord Karlsson sluta.

"Jag har funderat på hur länge jag ska orka"

Tord Karlsson håller med om att det var omöjligt för honom att fortsätta, men anser att kritiken mot honom är djupt orättvis. Och han får sluta utan någon ersättning från kommunen.

Kommunalrådet Tord Karlsson (S), som nu tvingas sluta, säger att han är bedrövad.

– Jag håller med om den analys Ann-Sofie Hermansson gör. Det blir omöjligt för mig att diskutera politik i det här läget. Jag gör själv den analysen och det känns hårt, säger han.

Oppositionens krav på hans avgång och skriverierna kring det har varit tuffa att hantera och har påverkat honom mycket.

– Jag har funderat på hur länge jag ska orka, säger han.

"Djupt orättvist"

Även om han inser att han inte kunde fortsätta med sitt politiska uppdrag och själv inte såg någon annan utväg än att han skulle lämna, håller han fast vid att misstaget han gjort som ordförande i nämnden för Intraservice inte var så allvarligt att han skulle tvingas gå.

– Det är djupt orättvist, säger han. Många av de brister som revisionsrapporten pekat på inträffade innan jag var ordförande i nämnden. Jag har gjort ett formellt fel.

Felet Tord Karlsson syftar på är att han inte såg till att en resa till Seattle protokollfördes på rätt sätt. Resan sträckte sig över nio dagar, trots att antalet arbetsdagar enligt revisorerna endast var tre. Stadsrevisionen riktade kritik direkt mot Tord Karlsson som nämndens ordförande, eftersom han fattat beslutet om att resan skulle genomföras och protokollfört beslutet på ett felaktigt sätt.

Arbetat med politik i 25 år

Tord Karlsson är 53 år och har varit kommunalråd sedan maj 2016. Förutom uppdraget som ordförande i nämnden för intraservice har han också bland annat varit ordförande i utbildningsnämnden.

Han jobbade tidigare på Socialdemokraternas partidistrikt i Göteborg och har arbetat med politik under i stort sett hela sitt vuxna liv. Men i nuläget ser han ingen framtid där.

– Jag har arbetat inom politiken i 25 år. Nu vet jag inte vad jag ska göra. Jag har inga planer nu, så jag får återkomma om det.

Han kommer inte att få någon fallskärm eller någon annan ersättning från kommunen när han nu slutar som kommunalråd.

– Jag har inte inte varit anställd tillräckligt länge, så jag får inte en krona från kommunen.

Vad tycker du om det?

– Det är som det är, säger han.

Mest läst