Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  1/3

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Jätteslagsmål i Göteborg - kvinna till sjukhus

  Tre har anhållits misstänkta för grov misshandel efter ett jätteslagsmål i Tynnered i Göteborg under onsdagskvällen. Vittnen har uppgett för polisen att ett 20-tal ungdomar slogs med tillhyggen - möjligen knivar. – Tre är anhållna, jag kommer troligen att ha mer information senare under dagen, säger Thomas Fuxborg på polisen under torsdagsmorgonen.

  Polisen larmades om jättebråket i Tynnered vid 20.44 under onsdagskvällen. 

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Till en början uppfattade polisen det som att det inträffade två olika bråk i Tynnered - ett på Rubingatan och ett på Briljantgatan. Enligt polisens presstalesperson Jenny Widén verkade det senare att det som att det handlade om ett och samma bråk. 

  – Vi är på plats med flera enheter och håller på att reda ut vad det är som har hänt. Vi har rapporter om flera skadade, men hur allvarligt vet vi inte än, berättade Jenny Widén kort efter larmet på onsdagskvällen. 

  En kvinna blev enligt polisen nerslagen i bråket och låg efter slagsmålet på gatan. Enligt vittnesuppgifter till polisen verkade det som att två olika gäng av okänd anledning hamnade i våldsamt bråk med varandra. 

  Kvinna till sjukhus 

  Jenny Widéns kollega Stefan Gustafsson uppgav under onsdagskvällen att det man visste då var att en man och en kvinna i 25-årsåldern hade drabbats av lindriga skador i samband med bråket. Kvinnan fördes enligt Gustafsson till Sahlgrenska universitetssjukhuset i ambulans.  

  Bil stoppad 

  När polispatrullerna anlände till området ska de båda grupperna ha skingrats och lämnat området. Enligt polisen ska några ha hoppat in i en bil som har stoppats av polisen.

  – Jag vet att vi har stoppat en bil som vi har kontrollerat, men vi har inga personer som i nuläget är gripna, berättade Jenny Widén vid 21.45 på onsdagskvällen. Enligt uppgifter till GP stoppades en bil av polisen vid en rondell intill Frölunda torg längs Näverlursgatan. 

  Jenny Widén uppger att polisen betraktar bråket som en misshandel. Utöver den stoppade bilen kontrollerade polisen även andra personer i området. 

  – I nuläget rubricerar vi det här som en misshandel, men rubriceringen kan komma att förändras. Det finns uppgifter om att det har använts tillhyggen, men det är inget som vi har kunnat bekräfta än så länge, berättade Jenny Widén sent på onsdagskvällen. 

  Vid 22-tiden meddelade polisen att tre personer har hämtats in till förhör med anledning av slagsmålet.

  Under torsdagsmorgonen uppger Thomas Fuxborg, även han presstalesman vid polisen, att de tre personerna som hämtades in till förhör senare anhölls. 

  – De anhölls misstänkta för grov misshandel. Jag har i nuläget inga åldrar eller vilket kön de misstänkta har. Jag kommer troligen att ha mer information senare under dagen, berättar Thomas Fuxborg vid 9-tiden på torsdagsmorgonen. 

  Området där slagsmålet uppges ha ägt rum har den senaste tiden drabbats av flera grova våldsbrott. I slutet av oktober förra året sköts två bröder bland annat kallblodigt till döds vid en lekplats vid just Briljantgatan.

  LÄS OCKSÅ: Polisen mobiliserar mot yrkeskriminella i Tynnered

  Tynnered kommer inom kort att officiellt betraktas som ett särskilt utsatt område av polisen. Den senaste tiden har polisen rustat för att bekämpa brottsligheten i området där minst två territoriella gäng ligger i väpnad konflikt med varandra. 

  LÄS OCKSÅGängkriminella gjorde knarkaffärer på lyxhotell i Göteborg

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.