Jätteslagsmål i centrala Göteborg - stor polisinsats

ANNONS
|

Enligt vittnen utspelade sig ett slagsmål mellan studentfirande ungdomar vid 14.30-tiden mitt i centrala Göteborg.

- Jag såg ganska många som slogs innan polisen tog sig dit och bröt upp slagsmålet. En stor polisinsats med 6-7 bussar och minst en motorcykelpolis, berättar ett vittne för Göteborgs-Posten.

Läget under kontroll

Polisen bekräftar insatsen, men att mycket är oklart både kring var somorsakat bråket och exakt vad som hänt.

- Vi får in larm om ett slagsmål vid halv tre vid Södra vägen. 14.45 rapporteras att läget är under kontroll och att ett 50-tal bråkstakar finns på platsen, säger Tommy Nyman på polisen.

Enligt vittnen togs flera personer om hand av polis. Enligt Tommy Nyman har minst en person förts från platsen.

ANNONS

- En person är omhändertagen för ordningsstörning, men i övrigt är inget lagbrott begånget. Så det är ingen anmälan upprättad, säger Tommy Nyman.

Enligt vittnen stod många studenter också och bevittnade slagsmålet.

- Jag såg en tjej som såg rejält skärrad ut, säger ett vittne.

Ett annat vittne berättar om ett 30-tal personer i folkmassan och att 7-8 personer eskorterades från platsen efter att polisen fått läget under kontroll.

Nytt bråk på kvällen

Sent på kvällen inträffade ett nytt bråk mellan studenter och några äldre personer, den här gången i Vasaparken. Det bråket ska enligt polisen ha börjat som ett bråk mellan två personer som sedan växt sig större. En person fick föras till sjukhus med ambulans, med oklara skador.

Polisen har gripit två personer som är äldre än de grupper av studenter som befann sig i Vasaparken. De båda misstänks nu för misshandel mot tre andra personer.

– De gripna hade inte i det sammanhanget att göra, så att säga, utan de är äldre än de andra, säger Sanna Lundqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS