Kvinna förd till sjukhus efter misstänkt överfallsvåldtäkt

Polisen i Göteborg spärrade av ett område kring Lorensbergsparken vid Avenyn under måndagsmorgonen. Det rörde sig om en misstänkt våldtäkt.
– Det är en våldtäkt vi utreder. Det ska ha inträffat under natten mot måndagen, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson.

ANNONS
LocationGöteborg||

En misstänkt våldtäkt ska ha inträffat i centrala Göteborg tidigt under måndagen. Polisen spärrade under måndagsmorgonen av Lorensbergsparken intill Avenyn. Initialt var polisen mycket förtegna och beskrev det inträffade som ett "misstänkt våldsbrott". Kort därefter bekräftades att insatsen gällde en misstänkt våldtäkt.

– Nu har vi fått lite uppgifter från förundersökningsledaren, så jag kan bekräfta att det är en våldtäkt vi utreder. Den ska ha inträffat under natten mot måndagen, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson.

Polisen uppger att våldtäkten ska ha skett utomhus under natten mot måndagen i Lorensbergsområdet. Parken spärrades av eftersom polisen ämnade söka spår i ett område vid Lorensbergsparken, men avspärrningarna hävdes vid 10-tiden på förmiddagen.

ANNONS

Enligt polisens hemsida är den drabbade kvinnan i 25-årsåldern. Hon ska ha förts till sjukhus efter händelsen.

– Vi är nu i ett initialt skede i utredningen och vidtar många åtgärder. Jag kan inte gå in på några klockslag men anmälan gjordes under måndagsmorgonen och brottet ska ha skett under natten, säger Tommy Nyman.

Enligt polisen ska det röra sig om en överfallsvåldtäkt.

– Gärningsmannen är någon som för henne är okänd, om jag har uppfattat det rätt så var det en överfallsvåldtäkt som skett i parken, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen region Väst.

Ingen misstänkt är ännu gripen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS