Klar med Ingvar Oldsbergs kranköp.
Klar med Ingvar Oldsbergs kranköp.

Ingvar Oldsbergs kranköp är klart

ANNONS
|

Egentligen var det avgjort redan den 26 februari då tv-profilen Ingvar Oldsberg stod för det vinnande budet när Götaverkets gamla kranar auktionerades ut. Nu är formaliteterna vid förhandlingsbordet utredda och Ingvar Oldsberg kan titulera sig kranägare.

- Det här är verkligen viktigt för mig. Kranarna är ikoniska landmärken i Göteborg som ju vilar på maritima grundvalar ändå sedan skottar och holländare byggde staden. Sedan löpte utvandringen via Göteborg och senare kom hamnnäringen och varven. Det är ingenting som man bara river och tar bort, säger Ingvar Oldsberg.

Nu inväntar Oldsberg att detaljerna ska bli klara kring försäljningen av de övriga kranarna där Stena, Volvo och Serneke är köpare. Oldsberg har varit den drivande kraften och använt sin energi och sitt kontaktnät för att få med företagen i projekt "rädda kranarna".

ANNONS

- Till syvende och sidst ville nog alla ha kranarna kvar, det har inte varit svårt att få med sig folk i detta, konstaterar Ingvar Oldsberg som nu planerar att lämna över ansvaret för sin kran till Älvstrandens vd Lena Andersson.

Hur stor köpeskillingen blev är hemlig, eftersom det pågår fortsatta förhandlingar om att köpa fler av kranarna.

Finns det några andra göteborgska landmärken du vill rädda?

- Absolut! Ta Heden till exempel, det vore stor skam att bygga bort en plats som är som en lunga mitt i stan och som betyder så mycket för Gothia Cup, Partille Cup och korpfotbollen. Heden är en fantastisk plats som absolut ska bevaras, annars kommer vi ångra oss på samma sätt som när Avenyn byggdes sönder på 70-talet.

ANNONS