Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Solen ser ut att fortsätta skina hela maj månad. Bild: Paul Kleiven

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Ingen idé att lämna solglasögonen hemma än

  Trots en solig maj månad i Göteborg har rekordtemperaturen ännu inte uppnåtts. Men en fortsatt solig prognos lämnar hoppet uppe för nya rekordvarma dagar innan månaden är slut.
  – Det kan komma svala vindar från Norska havet men nu visar prognosen sol, säger Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca.

  Solen ser ut att lysa starkt över Göteborg enligt den kommande tiodagarsprognosen men det kan komma att ändras säger Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Tiodagarsprognoser ändras ofta men fram tills fredag är prognosen säker. Det kan komma att ändras till helgen eller nästa vecka, säger Erik Rindeskär.

  Trots att det varit en solig månad har inget värmerekord slagits i år. Det nuvarande temperaturrekordet i maj månad uppmättes 1977 då Göteborg hade hela 29,8 grader.

  I år har temperaturen 28,8 grader uppmätts vid två tillfällen men ännu finns det hopp om att rekordet ska hinna slås i år.

  – Det är svårt att säga hur det kan komma att bli. Det kan komma svala vindar från Norska havet men nu visar prognosen sol. Det har pekat på att det ska bli svalare innan men än så länge har ju värmen hållit i sig. Jag hoppas på det, säger Erik Rindeskär.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.