Inbrott på NK – polisen: "De kastade ned gods"

Under söndagsmorgonen såg förbipasserande hur tre personer bröt sig in på NK i Göteborg. Tjuvarna ska sedan ha flytt i en svart bil.

ANNONS
|

Det var vid halv åttatiden under söndagsmorgonen som polisen fick in samtal om ett pågående inbrott i NK på Fredsgatan.

– Med hjälp av en stege gör tre personer inbrott på Nordiska kompaniet.De ses sedan lämna platseni en svart bil, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Kastade ned gods

Fotgängare i närheten såg hur gods kastades ner till gärningsmän som befann sig på gatan. En av gärningsmännen ska ha stått på stegen i höjd med det krossade fönstret.

– Vi får ana att någon står högre upp än någon annan. Stegen står fortfarande kvar. Vi stannar i området och hör vittnen och personal på NK för vittnesuppgifter, säger Ulla Brehm.

ANNONS

Lagerutrymme

Enligt NK:s presstalesperson Hanna Blom ska inbrottstjuvarna ha tagit sig in i ett av varuhusets lagerutrymme.

–Imorse upptäcktes ett inbrott i ett av våra lagerutrymmen på NK i Göteborg. Gärningsmännen tog sig inte vidare in i huset.

Hon kan inte kommentera på vad varuhusets säkerhetskameror fångat eller inte fångat på bild, men skriver i ett mail att polisen går igenom materialet.

–Då det är ett polisärende har jag inte möjlighet att kommentera vad tjuvarna eventuellt har fått med sig.

Vi märkte ingenting

Några golvläggare stod runt hörnet, på tvärgatan Drottninggatan bara ett 30-tal meter bort, medan inbrottet pågick.

– Det var det konstiga, för vi stod här och jobbade och märkte ingenting. Plötsligt dök polisen upp och vi såg att det stod en stege runt hörnet, säger en av golvläggarna till GP.

Ingen gripen

Det finns inga uppgifter i skrivande stund om att gärningsmännen ska ha burit mask eller vapen. Inte heller omvad som blivit stulet. En anmälan är upprättad.

Ännu är ingen gripen.

Vet du mer? Är du på plats? Kontakta GP

Via mejl:webbred@gp.se

Telefon: 031-17 20 10

MMS/SMS: 720 10

ANNONS