Inbrott i hamnen ledde till våldtäktsåtal

En tre år gammal våldtäkt i Skåne kan nu ha fått sin upplösning efter ett inbrott i Göteborgs hamn i somras. Efter att en 26-årig man hade gripits och topsats stod det klart att han också misstänks ligga bakom en grov våldtäkt på en massagesalong i Malmö.

ANNONS
|

Det var i maj 2015 som mannen ska ha våldtagit en kvinna på en thaimassage. Han ska också ha hotat att döda henne, dunkat hennes huvud i väggen och försökt att stänga in henne i ett rum. Polisen kunde säkra DNA-spår på platsen men inte knyta någon person till händelsen, enligt svt.se.

Sedan dess har den misstänkte mannen varit på fri fot – fram till i augusti i år. Då bröt han sig in i Göteborgs hamn tillsammans med tre andra personer med avsikten att ta sig ombord på en båt för att lämna landet.

Mannen dna-topsades

26-åringen dömdes i Göteborgs Tingsrätt till två månaders fängelse för obehörigt tillträde till skyddsobjekt.

ANNONS

I samband med detta dna-topsades mannen och snart därefter kunde polisen koppla samman honom med våldtäkten i Malmö. I fredags åtalades han vid Malmö tingsrätt för grov våldtäkt, grovt olaga hot, misshandel och försök till olaga frihetsberövande.

ANNONS