Hus ockuperades i Majorna

ANNONS
|

Runt tio ockupanter tog sig in i huset på Allmänna vägen på fredagsmorgonen. Men ockupationen varade bara några timmar. Sedan kom Familjebostäder som äger huset, och körde bort husets nya invånare.

– Vi ringde Familjebostäder redan när vi kom, för att berätta att vi var här. De tog hit deras styrelseordförande som vi fick prata med. Det kändes bra att få ha ett samtal, men det var ändå tydligt att vi var tvungna att lämna huset, säger en av ockupanterna.

Medan samtalet pågick stod poliser utanför huset och väntade. Ockupanterna menar att de ville undvika en konflik och gick därför med på att lämna huset. Men det betyder inte att de har gett upp hoppet om att hitta någonstans att vara under julhelgen.

ANNONS

– Vi fortsätter leta. Vi måste ju hitta något. Det handlar inte bara om att vi ska ha någonstans att fira jul, utan även alla andra hemlösa som finns i Göteborg, och sådana som inte har något sammanhang, någon att fira med.

Huset i Majorna har stått tomt i över tre år. Trots att det är mögelskadat menar ockupanterna att det vore bättre om huset användes till något.

– Staden ska ju vara till för alla. Ändå finns det så många som står utanför allt, och hus som står tomma. Det vill vi motverka, säger en av ockupanterna.

ANNONS