Hot om masskjutning på skola

En elev på en skola i Göteborg ska ha hotat att öppna eld på skolan och döda andra elever, skriver GT. – Det stämmer att en elev gjort sådana uttalanden mot skolan. Vad jag vet finns det inte någon grund till det här, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

ANNONS
|

Det vartidningen GTsom under tisdagen uppmärksammade ett hot som ska ha inträffat på en skola i Göteborg.

Eleven ska ha hotat att ta med sig ett vapen och öppna eld på skolan, enligt tidningen. På måndagskvällen ska polisen ha hämtat in eleven till förhör och en husrannsakan ska ha gjorts i hans bostad.

Hotet ha framförts öga mot öga till andra elever på den aktuella skolan.

Rektorn på den berörda skolan har bekräftat uppgifterna om att en elev har kommit med hot mot skolan.

– Det är korrekta uppgifter. När vi fick reda på att någon kände sig hotad kontaktade vi polisen, allt enligt våra rutiner, säger rektorn till GT och fortsätter:

ANNONS

– Det var falskt alarm. Det var ingenting. Det är under kontroll.

Enligt Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst, rör det sig om att eleven ska ha uttryckt sig på ett sätt som ungdomar snarare använder sig av i sociala medier.

Olaga hot

Han bekräftar att händelsen har inträffat på en centrala benägen skola i Göteborg.

– Det stämmer att en elev gjort sådana uttalanden mot skolan. Vad jag vet finns det inte någon grund till det här, säger han.

En anmälan gällande olaga hot har inletts på måndagskvällen.

– Det blir åtgärder i och med det här, beroende på vilken ålder eleven har, vilket jag inte känner till i dagsläget, säger Stefan Gustasson.

ANNONS