Hittades utanför Sahlgrenska – fortfarande livshotande skadad

Mannen i 30-årsåldern hittades medvetslös utanför Sahlgrenskas akutmottagning på söndagsmorgonen. Fem dagar senare är hans tillstånd fortfarande livshotande. Samtidigt går utredningen framåt. – Spaningarna har fört oss en liten bit framåt, säger kommissarie Ben Wahlin.

ANNONS
|

På söndagsmorgonen hittades en medvetslös man utanför Sahlgrenskas akutmottagning. – Det är en man i 30-årsåldern och hans skador är livshotande, meddelade då Lena Mattsson på Sahlgrenskas pressjour.

Polisen misstänker att mannen blivit misshandlad. – Det ser inte ut som att han har snubblat i en trappa, men jag kan inte säga vad bedömningen grundar sig i, har Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst sagt.

LÄS MER: Man hittad medvetslös utanför Sahlgrenska

Illa skadad

På fredagsmorgonen meddelade Sahlgrenskas pressjour att mannen fortfarande har livshotande skador. – Han är väldigt illa skadad, säger även kriminalinspektör Ben Wahlin om mannens skador.

Polisen rubricerar det som mordförsök och är mycket knapphändig med information om händelsen. – Detta är ett spaningsärende så vi har inte så mycket som vi vill berätta. Från början var det lite oklart vad som hade hänt men spaningarna har fört oss en liten bit framåt, säger Ben Wahlin och fortsätter. – Vi jobbar givetvis i full fart med detta.

ANNONS

Sökt övervakningskameror

Polisens har under utredningen jobbat med att få fram om området är videoövervakat. – Så vi kan se hur han kom dit. Om det var någon taxi som tog dit honom eller om det var någon annan, sa Ulla Brehm, under söndagen.

Nu berättar kriminalinspektör Ben Wahlin att han varit och hämtat en övervakningsfilm från Sahlgrenska.

ANNONS