Bild: Skärmdumpar Google maps
Bild: Skärmdumpar Google maps

Hiphop-klubb i Göteborg spårade ur

Polisen larmades till en nattklubb i Gårda under natten till lördag efter att festen spårat ur. Gästerna ska ha kastat flaskor och flera var kraftigt berusade. – Hade inte polisen varit kvar hade det kunnat gå hur som helst, säger Hans Lippens, vid polisen.

ANNONS
|

Strax innan klockan ett natten till lördagen larmades polis till nattklubben Brewhouse i Gårda. Larmet kom från ordningsvakter som hade svårt att upprätthålla ordningen.

– Det blev dem övermäktigt, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen.

Bland annat ska flaskor ha kastats mot en väktare. När polisen kom till platsen var det mycket folk på platsen, småbråk och många var ordentligt berusade.

– Det var fem-sex polispatruller på plats och vi fick vara kvar i nästan tre timmar innan det avslutades, säger Hans Lippens.

Ambulans stod redo

På grund av det oroliga läget kallades också en ambulans till platsen som fick stå stand by under natten. Inga rapporter om allvarliga skador ska dock ha kommit in.

ANNONS

Anmälningar om misshandel skrevs på plats, men ingen greps vid klubben. Enligt polisen var det så stökigt att det troligen kommer bli en diskussion om att stänga klubben i framtiden.

– Hade inte polisen varit kvar hade det kunnat gå hur som helst, säger han.

Åsa Tidén är ansvarig på Brewhouse. Hon stämmer in i polisens bild om att det var stökigt, och att de därför tog beslutet att avsluta kvällen trots att fler artister var väntade på att gå på scen. Vid klockan tjugo i ett togs beslutet att stänga baren på grund av att det var stökigt, det ledde i sin tur till trängsel till garderoben och mindre tumult med missnöjda gäster.

– Folk började dividera och säger att de har köpt biljett, men vi bedömde att vi inte kunde fortsätta tillställningen. Det blir en hets att gå hem och det blir dividering med gäster som skriker att de vill ha pengarna tillbaka, men vi måste tänka på säkerheten, säger Åsa Tidén.

Hon säger att de troligen inte kommer köra samma klubbigen, men att säkerheten är bra på Brewhouse.

– Hade vi inte varit i framkant och beslutat att stänga och tillkalla polis hade det kunnat hända saker. Det var därför vi tog de besluten vi som vi tog. Det är klart att det kommer åsikter som vi måste hantera när vi beslutar att stänga evenemanget. Men för oss är det väldigt viktigt att evenemangen är säkra, säger hon.

ANNONS

Var du där eller vet du mer? Kontakta GP.

031-17 20 10

72010@gp.se

Mmsa till 720 10

ANNONS