Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Helikopterjakt efter misstänkt rattfyllerist

Polis skickades på torsdagskvällen upp en helikopter efter att de identifierat en misstänkt rattfyllerist. Vid Ullevi lyckades man få stopp på färden. Föraren var då så påverkad att det inte gick att hålla förhör på plats.

ANNONS
|

Polisen upptäckte bilen på Lillhagsvägen på Hisingen. När föraren inte ville stanna bilen skickade polisen upp sin helikopter för att följa bilens färd in mot centrala Göteborg. Utanför Ullevi lyckades de få stopp på den.

– Föraren var då så påverkad att man inte lyckades hålla ett förhör med honom, säger Ulla Brem, presstalesperson hos polisen i Göteborg.

Händelsen orsakade till en början stopp i trafiken vid Ullevi. Strax före klockan 19 på torsdagskvällen lyckades dock polisen få bort bilen från vägbanan och trafiken kunde återupptas.

När polisen stoppade bilen hittade de även narkotika och verktyg som man misstänker kan vara stulna. Föraren är omhändertagen av polis och misstänks för drograttfylla, innehav av narkotika.

ANNONS

– Det kan också bli fråga om vårdslöshet i trafik då han har kört på ett sånt sätt som kan ha orsakat fara för andra. Det kan också bli misstanke om stöld, men det vet vi inte än, säger Ulla Brehm.

Ingen person ska ha kommit till skada.

ANNONS