Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Region Nords polisregionchef Klas Johansson blir nu tillförordnad ersättare för Klas Friberg som den 28 mars slutade som regionpolischef i region Väst för att bli ny chef för Säkerhetspolisen. Bild: Roger Larsson

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Han tar över som regionpolischef i Väst

Polisen i region Väst har fått en ny tillförordnad chef efter att Klas Friberg lämnade sin tjänst för att bli ny chef för Säkerhetspolisen. Den 12 mars tillträder Klas Johansson på posten fram tills att en ny ordinarie regionpolischef i Väst har utsetts.

Klas Friberg lämnade posten som regionpolischef den 28 februari för att bli ny chef för Säkerhetspolisen efter att Anders Thornberg lämnade myndigheten för att istället ersätta Dan Eliasson som rikspolischef.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Under torsdagen meddelade polisen i region Väst att man utsett Klas Johansson som ny tillförordnad polisregionchef och att han tillträder på posten den 12 mars. Johansson är i dag regionpolischef för region Nord. Johansson har tidigare även bland annat varit länspolismästare i både Halland och Skåne.

– Jag har fått frågan från rikspolischefen om att kliva in som tillförordnad regionpolischef i Väst under tiden som rekrytering av en ny ordinarie pågår, vilket jag tackat ja till. Jag ser fram emot att axla detta viktiga uppdrag. Jag kommer att träffa ledningsgruppen i region Väst så snart som möjligt för att få en djupare lägesbild, säger Klas Johansson i ett pressmeddelande.

Flera rockader inom polisen

Robert Karlsson, som sedan Klas Friberg slutade har axlat hans roll, kommer från och med att Klas Johansson tillträder att gå tillbaka till sin roll som biträdande polisregionchef.

När Johansson tillträder som polisregionchef i Väst kommer också den nuvarande biträdande regionpolischef i region Nord, Micael Säll Lindahl, i sin tur att ta över som regionpolischef i norra Sverige.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.