Han fick första iphonen

ANNONS
|

När fredagen bara var en minut gammal öppnade nämligen tre butiker sina dörrar i köptemplet Nordstan i Göteborg för nyhetssugna köpare. Säljstarten i Sverige för en nya iphoneversionen , tunnare, lättare och med större skärm än föregångarna inträffar alltså en vecka efter världspremiären.

När klockan började närma sig midnatt stod närmare 200 personer, till stor del yngre män, i Nordstan och väntade på sin tur.

Sebastian Berntsson, först utanför Tele 2-butiken som hade den längsta kön, var på plats redan vid 15-tiden.

- Jag vill ha en iphone för att det är gedigna grejor som håller länge. 4:an som har i dag ska jag sälja, säger Sebastian.

ANNONS

Lisa Johansson från Tuve, tvåa efter Sebastian hade stått i sju timmar när butiken öppnade. För Lisa handlar det till skillnad från många andra inte att byta inom smartphonefamiljen.

- Jag har en liten gammal telefon så jag byter upp mig, säger Lisa Johansson.

Josef Åberg och Joel Borg hade rest från Ljungskile, tolv mil tur och retur, för att handla elektronik. De kom till Göteborg och Nordstan en dryg timme före öppning och köade framför Elgigantens elektronik- och vitvaruhus. En byggnadsställning skyddade dem mot det envisa regnet som återkom hela kvällen.

- Det är en rolig grej att åka hit och handla, säger Josef.

Förste man utanför Elgiganten var Christian Jansson från Majorna. Han hade köat från klockan 19.

- Jag gjorde mig av med min gamla iphone 4 i går. Jag är här för att jag inte vill vänta ett antal veckor på att köpa en iphone 5, säger Christian medan kön sakta men säkert växer bakom honom

ANNONS