Hallå eller! Lisa Ek

ANNONS
|

Vad ska du göra i helgen?

- Vi åker till Turkiet nu, så jag kommer nog att träna hela helgen. Vi ska spela en träningsmatch mot Frankfurt, ett av de bästa lagen i Europa. De har en drös av a-landslagsspelare från olika länder, så det ska bli riktigt kul.

Du startade en liten twitterstorm när du pratade om ditt nya uppdrag som assisterande tränare, kan du berätta om den?

- Vi är fem spelare som ska vara assisterande tränare till Torbjörn Nilsson det här året.

- Det blev en ganska stor grej i media och många skrev om det. Jag tänkte bara att det hade varit så jävla roligt om vi bara hade varit rumptränare, assisterande tränare förkortas ju ass coaches på engelska. Ha ha ha!

ANNONS

- Men nu var det ju folk som inte förstod vad jag menade när jag sa att det var upphaussat att vi skulle vara rumptränare. De tyckte att jag inte skulle klaga när vi fick uppmärksamhet. Jag menar inte att det var upphaussat i verkligheten, men om vi bara skulle ha tränat rumpor så hade det varit upphaussat.

- Det är ju svårt att skämta på Twitter har jag märkt.

Hur roligt tycker du att skämtet var?

- Jag tycker att det var skitroligt, men jag förstår att min skala är lite annorlunda än många andras. Jag ger helt klart skämtet fem poäng av fem möjliga.

Du lär ha en "leva livet-lista" med saker som du ska göra. Vad finns på den?

- Den är lite hemlig. Men syftet med listan är att jag ska känna att jag känna att jag verkligen lever och inte bara kryssa för dagarna. Gå utanför min trygghetszon.

- Det kan vara alltifrån att gå ner till Casino Cosmopol och lägga 300 kronor på svart eller rött - det jag känner för den dagen, till att bjuda någon man inte känner på fika.

- Jag gick till exempel på Jazzhuset själv för att se hur det funkade att göra något utan att känna någon. Det gick bra, men det är klar att det är lite speciellt att vara ensam. Fast det är ju poängen att det ska kännas lite obekvämt för mig.

ANNONS

Du skriver på din blogg att du är hypokondrisk, hur märks det?

- Ibland så blir man lite orolig för att man ska vara skadad. Jag kommer in i perioder när jag inbillar mig att jag har något i knät eller någonstans. Jag har missat ungefär fyra år av mitt fotbollspelande på grund av skador. Jag tränade för mycket magmuskler och fick operera och jag sprang för mycket och fick en stressfraktur.

Har du lugnat ner dig efter skadorna?

- Jag har lärt mig litegrann nu. Det tog ungefär 22 år av fotbollsspelande innan jag insåg att det är lika oseriöst att träna för mycket som att träna för lite. Det är viktigt att påpeka för jag tror att många ungdomar tror att man blir bättre ju mer man tränar, men så är det inte. Kroppen måste få vila för att byggas upp.

Har du begått några brott?

- När jag var 6 år så snodde jag en boll på ett bollhav på Ikea för jag tyckte den var så jävla rolig. Men då fick jag sådan ångest att vi fick åka till Ikea igen så jag kunde lämna tillbaka bollen. Sedan dess har jag inte stulit något.

ANNONS

Vad ser du fram emot under 2012?

- På kort sikt är det fantastiskt mycket roliga grejer. Framför allt att möta Arsenal i kvartsfinalen i Champions League.

Hur kommer den matchen att gå?

- Jag tror det kommer bli svintajt, så jag hoppas vi får med oss ett bra resultat från bortaplan. I värsta fall blir det straffavgörande på Valhalla. Då vinner vi, vi har världens bästa målvakt på straffar.

Har du några okända talanger?

- Jag försökte ett tag på att bli bra på jojo - det blev bara skit av det. Men Jag tycker om att föreläsa och prata, jag föreläser en del om motivation och mental träning.

Vad blir er roll som assisterande tränare?

- Som jag förstår det kommer vi vara med på träningarna och turas om att hålla i övningar. Om Torbjörn behöver träna anfallarna så kanske vi håller i någon övning för backlinjen och så.

Hur går det i Allsvenskan i år?

- Tyresö har ju tokvärvat, men vad jag vet kommer de bara få använda 11 spelare på planen ändå, så det kanske de inte har så mycket för.

- Jag tror att vi kommer överraska. Många räknar bort oss nu när vi har tappat en del folk, men vi har fyllt på med några duktiga spelare. Jag tror att det kommer bli riktigt bra.

ANNONS

Vågar du gissa någon placering?

- När jag gissar brukar det gå åt helvete. Så jag håller mig borta av skrockskäl.

Vad har du för favoritställen i Göteborg?

- Valhalla IP, lite tragiskt nog, men jag älskar att vara där. Gärna precis utanför straffområdet så att man kan avsluta.

- Sen tycker jag om saluhallen Briggen. Framförallt ett kafé som ligger där. Det är ett par tvillingsystrar som har det och de är så otroligt trevliga.

Berätta om något konstigt.

- Jag hamnade på FC Barcelonas hotell för några år sedan och låtsades att jag var journalist. När bussen med journalister kom så gick jag med dem och kom in på presskonferens. Jag tog de första bilderna med linsskyddet på. Och så kände jag inte igen alla spelare så jag tog autografer från alla jag såg. Jag tog autografen av en kille som inte ens var materialare, hans enda jobb vara att samla ihop bollar.

- Deras assisterande tränare sa att han kunde fixa Henrik Larssons tröja till mig. Och 20 min efter matchen kom tröjan i en minibuss till hotellet. Jag blev utslängd av hotellchefen så småningom för att jag inte hade någon ackreditering.

ANNONS

Namn: Lisa Karin Befring Ek.

Ålder: 29 år.

Bor: I Vasastan.

Familj: Sambo och en hund i Göteborg, mamma och syskon i Stockholm.

ANNONS