Roligaste grimasen vinner en kamera. Linda Mackinovsky tävlar i Munkebäcksgymnasiets monter.
Roligaste grimasen vinner en kamera. Linda Mackinovsky tävlar i Munkebäcksgymnasiets monter.

Hård konkurrens om elever

ANNONS
|

- Jag vill gå samhäll eller media men på vilken skola vet jag inte. Det viktiga är att eleverna trivs och att lärarna verkar bra, säger Linda Mackinovsky.

Tillsammans med sina klasskompisar i nian på Trulsegårdsskolan är hon bland de första besökarna på Gymnasiedagarna.

Den 1 februari ska Göteborgsregionens alla niondeklassare ha valt vilket program och gymnasium de vill gå nästa höst. Gymnasiedagarna på Svenska mässan som startar i dag, ger eleverna chansen att ställa frågor och samla information.

Och intresset är stort. På tisdagen hade 13 500 personer föranmält sig, totalt väntas Gymnasiedagarna få 20 000 besök av elever, föräldrar och lärare.

ANNONS

I år finns mer än 70 skolor på plats för att visa upp sina utbildningar. Men trots att konkurrensen om niorna ökat de senaste åren, har många skolor bytt strategi. Allt fler väljer bort gratisprylar, godis och reklam för att i stället satsa på ren information.

- Man har väl lärt sig vad det är eleverna vill ha, många som kommer hit är redan medvetna om vad det är de vill. Därför jobbar många gymnasieskolor mer med information och mindre med saker som ska locka, säger Linda Andersson, projektansvarig för Gymnasiedagarna.

Gymnasiedagarna

ANNONS