Här står migrantlägret i lågor

Ett träd i Hisings Backa började brinna och branden spred sig sedan till ett migrantläger bredvid. Inga personer tros vara skadade.

ANNONS
|

Det var ett par väktare som patrullerade i området som upptäckte att det brann kraftigt vid Brunnsbotorget. De insåg snabbt att det röde sig om ett migrantläger i brand och rusade efter en brandsläckare inne på ICA Brunnsbo. Brandsläckaren räckte dock inte till, utan polis och räddningstjänst fick tillkallas.

- Branden ska nu vara släckt och det finns inga misstankar om brott, säger Hans Lippens, presstalesman på polisen region Väst.

Inte heller finns det några uppgifter om skadade personer.

Branden gick att släcka på mindre än en halvtimme och det var aldrig någon risk för allmänheten eftersom lägret låg avsides.

ANNONS

Många tält brann ned

Ett vittne på platsensom såg dramat och hur brandkåren kämpade mot lågorna som GP.se har talat meduppger att det varit uppemot 15 tält på platsen. Det som drabbats av elden verkar vara ett migrantläger och av dessa återstår nu endast två tält som är helt intakta.

På platsen ligger förstörda ägodelar såsom kastruller och liknande. De boende i lägret verkar inte vara i närheten och det finns inga uppgifter om någon skulle ha blivit skadad.

ANNONS