Här möter Teodorescu GP:s läsare

Under tisdagskvällen mötte GP:s politiska redaktör Alice Teodorescu tidningens läsare under ett utsålt samtalsevent på Göteborgs Konserthus. Samtalet handlade om hur yttrandefriheten i det moderna Sverige ser ut. – Det är skrämmande att det i en demokrati kan anses modigt att göra det som kännetecknar det demokratiska samtalet, säger Teodorescu.

ANNONS
|

Ända sedan hon utsågs till politisk redaktör i januari 2015 har åsikterna stormat kring Alice Teodorescu.

Hon har blivit hotadoch hyllad,ochtagit emot kritik så väl som priser.Hon har skaffat ett troget följe på Facebook och Twitter, och blivit en av Sveriges mest inflytelserika politiska debattörer.

Under kvällen möter hon publiken i ett samtal på Göteborgs konserthus, lett av GP:s egen Kristian Wedel. Där kommer hon prata omfritttänkande, rädsla och mod,och hur yttrandefriheten mår i dagensföränderliga Sverige. Hon kommer även att svara på frågor ifrån publiken.

LÄS MER: "Den dag jag börjar censurera mig så ska jag ha ett annat arbete".

ANNONS

Ser fram emot att få träffa läsarna

Vi har pratat med Alice Teodorescu inför det slutsålda evenemanget.

Kan du berätta vad det är du ska göra?

–Jag ska samtala med Kristian Wedel kring en rad spännande frågor i vår osedvanligt intressanta politiska samtid.

Vilka förväntningar har du på kvällen?

–Det ska bli roligt att få träffa våra läsare.Eventet är fulltecknat så det blir en förhoppningsvis intensiv och givande kväll!

Värnar om det fria ordet

I beskrivningen till eventet står det att det anses vara modigt att tänka fritt, trots att det inte är förbjudet. Skulle du kunna utveckla vad du menar med det?

–Att det ofta påstås vara modigt att inta andra perspektiv i svensk debatt än de som majoriteten företräder. Det är skrämmande att det i en demokrati kan anses modigt att göra det som kännetecknar det demokratiska samtalet. Vad är då människor som med fara för sina liv i diktaturer höjer sina röster?

ANNONS