Här får de sin bröllopspresent

ANNONS
|

– Kommer dom inte snart, jag spricker av nyfikenhet!

Hjördis Gustafsson är en av alla dem som tagit sig till Botaniska trädgården för att få se kronprinsessparet. Och klockan kvart i två får Hjördis äntligen se dem.

– Jag har bara sett dem på bild innan och tänkte att det vore kul att se dem i verkligheten. Jag tycker de är så gulliga, säger hon.

Hjördis Gustafsson är inte ensam om att gilla kronprinsessparet. Medan de tillsammans vandrar upp genom Botaniska följer en stor hop betraktare efter, och många vinkar och hälsar förtjust. Vid gräsmattan framför Lusthuset bjuder dessutom orkester- och körskolan El Sistema Hammarkullen på skönsång och glada rytmer. Kronprinsessparet tycks gilla vad de hör.

ANNONS

– Vad duktiga ni var! Och ni verkar ha roligt också. Man blir lite sugen på att testa själv, säger Victoria efteråt, samtidigt som en nyfiken skara barn samlas kring henne.

Många vill ha bilder tillsammans med kronprinsessan, och minst lika många vill ha kramar. Det får de också. Ett av barnen är Ylva Wångesjö.

– Jag tycker de är fina, och det var väldigt nervöst att spela. Men Victoria sa att det var bra, säger hon.

Efter musik, kramkalas och lunch, går turen vidare genom Botaniska. Därefter väntade segling med funktionsnedsatta ungdomar hos GKSS i Långedrag. Något som också det verkade uppskattas.

– Tack för att vi fick segla med er, det var jättekul, säger Daniel efter att ha tagit en tur på havet.

Victoria valde att stanna på land. Fast sedan blev det båttur även för hennes del - med m/s Walona för middag ute på Vinga. Och efter det var kronprinsessparets bröllopsgåva från Göteborgs stad, regionen och länsstyrelsen, levererad.

ANNONS