GP:s Fredrik Lennander och Emma Engström.
GP:s Fredrik Lennander och Emma Engström.

Här är söndagens bästa kalastips

ANNONS
|

GP:s järngrepp om kalaset börjar mjukna men vi bjuder självklart på en sista guide till godbitarna.

Nöjesreporter Emma Engström har fortsatt koll på artisterna, konserterna och utställningarna.

Nyhetsreporter Fredrik Lennander tar grepp om folklivet, nyhetsuppslagen och snackisarna. För bilderna står fotograf Elisabeth Alvenby.

Så till dagens tips:

Bli sjövettig!

Trädgårdsföreningen, klockan 12-18

Sommaren är snart slut men det är aldrig försent att lära sig om båtvett, badvett och isvett - främst för barn men även vuxna är välkomna.

En bit in i parken, längs med kanalen får du träffa frivilliga sjöräddare och kan prova flytvästar och delta i aktiviteter såsom femkamp i sjövett, testa dina kunskaper i en poängpromenad och måla din egen räddningsbåt.

ANNONS

(Fredrik Lennander)

Workshop med Cho La Hop-dans och fusk-Samba

Bältespännarparken, klockan 12.45-13.45

För de barn som vill dansa med i karnevalståget är det läge att värma upp kroppen och lära sig dansstegen till fusksamba i god tid före. Ledare är danspedagogen Maria Fräki, som arbetar på Angereds kulturskola.

(Emma Engström)

Museet fyller 150 år

Göteborgs stadsmuseum, klockan 14-15

Nu är det sista chansen att utforska Ostindiska huset under kalasveckan. Göteborgs stadsmuseum öppnar upp dörrarna och guidar till den klassiska kåkens alla vinklar och vrår.

Museet fyller 150 år i år - men själva huset är ännu äldre! Visningen har gått varje dag under kalaset och har du missat det är det dags för samling i museets reception klockan 13.45.

(Fredrik Lennander)

Hammarkullekarnevalen

Kungsportsavenyn, klockan 14-16

Årets karneval höll på att regna bort. Förhoppningsvis blir vädret bättre när karnevalen gästspelar på Aveny under söndagen. Musik, dans och färgglada dräkter garanteras.

(Emma Engström)

Swing Brothers

Gustaf Adolfs torg, 14.20-16

Swing Brothers korades för några månader sedan, för andra gången, till Sveriges bästa klassiska jazzband i riksfinalen av Klassisk Jazz.

När bandet bildades 2004 hade man som målsättning att spela småbandsswing så som det lät på 30- och 40-talet, men det finns inget som är litet om detta band. Orkestern fick en lysande start genom att man som sitt första gig fick spela på en lunch inför Hans Majestät Konungen och har därefter lite skämtsamt kallt sig för "kungliga tonleverantörer".

ANNONS

Swing så att det bränns!

(Fredrik Lennander)

Svingelskogen

Trädgårdsföreningen, klockan 17-17.45

Teaterhuset i Mölndal har hela veckan spelat Monika Forsbergs klassiska barnföreställning i trädgårdsföreningen. Har ni missat den är söndagen rätta dagen att träffa Långhoppa hare, Vimsiga Julle och de andra djuren.

(Emma Engström)

ANNONS