Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Arkivbild: Staffan Löwstedt
Arkivbild: Staffan Löwstedt

Guldrån i centrala Göteborg

En man beväpnad med tång rånade en guldbutik mitt i centrala Göteborg. En stor polisinsats jagar nu mannen. - Han flydde mot Avenyn med guldvaror till okänt värde, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst.

Strax före klockan fyra gick larmet om en kupp mot en guldbutik på Östra Hamngatan. En ensam maskerad gärningsman kom in i butiken och drog fram en tång som han slog sönder två montrar med och roffade åt sig exklusiva guldvaror innan han flydde butiken till fots.

- Det ska ha gått väldigt snabbt. Han ägnade knappt personalen en blick och sa ingenting utan gick rätt på montrarna, förklarar Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Region Väst.

Stor polisinsats

Enligt vittnesuppgifter är gärningsmannen i 20-årsåldern och satte av till fots i riktning mot Avenyn. Polisen var snabbt på plats med flera patruller och har under eftermiddagen spanat efter mannen. Dock utan resultat.

- Vi har gått ut med hans signalement till väktare och spårvagnar, bussar och taxi, men han är inte hittad ännu. Vi hoppas att någon kan ha sett honom komma springandes och tipsar polisen, säger Ulla Brehm.

Ingen i personalen ska ha skadats under rånet, men Ulla Brehm beskriver händelsen som allvarlig.

- Ett rån är alltid allvarligt och det är klart att personalen blir rejält skrämda när något sådant här händer. Men det är ingen som blivit slagen eller bakbunden.

Polisen har också genomfört en teknisk undersökning på platsen och väntar på reslutat. Enligt Ulla Brehm är utredningen nu ett så kallad spaningsärende.
- Vi har en del uppgifter som vi arbetar med, men hoppas såklart på fler tips så att vi kan få tag på den här mannen, säger hon.

Brottet rubriceras som rån och det är i nuläget oklart hur mycket guldvarorna som gärningsmannen kom över är värda.

Mest läst