Granat hittad i dödsbo i Kungälv

Polisens bombgrupp larmades till en adress i Kungälv under torsdagseftermiddagen. Anledningen var att det hittats en granat i ett hus.

ANNONS
|

Det var vid klockan 14:40 som polisen larmades om fyndet.

–Några som flyttat in i ett dödsbo röjde ur huset och hittade en gammal granat i källaren, bekräftade vakthavande befäl, Henrik Sterner, vid polisen i region Väst.

Bombgruppen i regionen larmades till platsen av polisen. Detta efter att en första bedömning indikerat att det kunde röra sig om ett skarpt objekt.

– Våra bombtekniker ska undersöka den vidare för att fastställa om den är skarp, förtydligade Sterner.

Hur reagerade personerna som hittade granaten?

– Personerna undrar om det är en skarp granat eller inte. Det kan ju vara en gammal militär som sparat den. Vi tar det säkra före det osäkra och kollar upp den, sa vakthavande befäl, Henrik Sterner, vid polisen i region Väst.

ANNONS

Granaten omhändertogs av tekniker

Vid 18:50-tiden på torsdagskvällen kunde polisen bekräfta att Nationella bombskyddet anlänt till adressen.

– Bombgruppen är på plats nu, men nåt resultat har inte kommit än. Deras undersökning påbörjades för en liten stund sen, berättar polisens pressinformatör i region Väst, Peter Adlersson.

Några timmar senare stod det klart att det var en skarp granat som hittats i dödsboet.

–Bombskyddet tog hand om granaten. Vad som kommer göras med den är oklart. Den är i alla fall inte kvar på platsen så den är säker att vistas kring nu, avslutade Adlersson.

ANNONS