Under fredagen kämpar räddningstjänsten med en brand i Billdal. BILD: Läsarbild
Under fredagen kämpar räddningstjänsten med en brand i Billdal. BILD: Läsarbild

Grönområde i brand i Göteborg

Ett grönområde står i brand i ett villaområde i Billdal, Göteborg. Räddningstjänsten jobbar med att få branden under kontroll, men det finns en spridningsrisk. – De håller på att lokalisera den nu. Det är uppe på något berg vid en fotbollsplan, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.

ANNONS
|

Det är ett grönområde vid Uggledals byväg i BIlldal som står i brand. Enligt polisen rör det sig om ett område på 100 kvadratmeter.

– Enligt uppgift just nu är det inte några hus i riskzon. Men det kan ju sprida sig snabbt, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Eftersom det inte finns några brandposter i området får räddningstjänsten använda sig av vattenbil.

–De får köra runt med vattenbilar och angriper elden från olika håll, säger Hans Lippens.

Det finns inga uppgifter om skadade.

Det har varit svårt för räddningstjänsten att få fram slang och vatten. Det som har varit det kämpigaste har varit att de behövt lång slang. Det är inte avslutat

ANNONS

Flera bränder

Räddningstjänsten Storgöteborg åker ut på flera bränder under fredagen. Förutom den pågående branden i Billdal är räddningstjänsten på plats i Kungsbacka för en terrängbrand. Det ska också ha kommit larm om en gräsbrand i Kortedala. Detta enligt polisens hemsida.

GP söker räddningstjänsten, men de har för närvarande fullt upp.

– Det är lite småbränder lite överallt, men inget som liknar den i Billdal. Det är lätt hänt nu när det är såhär, säger Hans Lippens.

Texten uppdateras.

ANNONS