Gränslösa clowner på fint besök på Solbackeskolan

Eleverna på Solbackeskolan fick en ovanlig skoldag när Clowner utan gränser kom på besök. De bjöd på en fartfylld show med mycket bus, till barnens stora glädje.

ANNONS
|

Förskoleklassen och klass ett, deltog i Skratturnéns klasstävling 2016 som arrangeras av Clowner utan gränser. Av 45 inskickade tävlingsbidrag var det deras bidrag spindeljage som vann. Uppgiften var att komma på en lek som var rolig och inkluderade alla. Priset var ett besök av clownerna och ett tårtkalas. Nu var det dags för clownernas besök, idrottshallen är fylld med glada elever.

Clownerna Olivia, Andrea, Hugo och Matti showar för fullt och får barnen att skrika av skratt åt deras bus och konster. Och självklart dyker den klassiska röda clownnäsan upp, fast inte bara en utan flera stycken, men var kommer de ifrån, undrar nog alla. När Andrea hänger i trapetsen och gör konster jublar och klappar de av förtjusning.

ANNONS

Efter föreställningen leker vinnarna och clownerna spindeljage tillsammans med stor entusiasm. Hana och Labinot blåser på clownen Hugos propeller på hans keps för att få honom lång, men de får även hjälp av sina kompisar.

När clownerna frågar vad de gillade bäst i föreställningen, skriker alla på samma gång, allt, de gillade allt.

Leyan som har ett kattdiadem i håret, dagen till ära, tyckte att allt med clownerna var bra. Men hon ändrade sig, när clownen hängde trapetsen var nog ändå bäst.

Skratturnén är ett treårigt projekt där clownerna reser runt på skolor i Sverige med sin show. De berättar bland annat om sina möten med barn runt om i världen. Artisterna berättar även om sitt arbete utomlands med Clowner utan gränser. Syftet då är att sprida glädje till barn som till exempel drabbats av naturkatastrofer och krig.

– Vi har världens bästa jobb, vi får berätta om saker från andra sidan jorden och sprida information om barn på flykt, säger Olivia Hultman.

Under 2016 gjorde de 31 turnéer utomlands.

– Ju större behov barnen har av att skratta, desto mer skrattar de, säger Olivia Hultman innan de går iväg för att äta tårta med vinnarna.

ANNONS