Godståg spårade ur i Göteborg

ANNONS
|

Olyckan har enligtenligträddningstjänsten inträffat vid Sävenäs rangerbangård i Göteborg i höjd med E20 vid Munkebäck.

Enligt Trafikverket stängdes all trafik av längs Västra stambanan på order från räddningstjänsten efter olyckan.

– Det är ett tåg med gasol som har spårat ur. Det är totalstopp just nu. Det har spårat ur vid Västra stambanan. Det påverkar tåg mellan Skövde, Göteborg och Stockholm, berättade Monica Bengtson, pressinformatör vid Trafikverket, kort efter larmet om urspårningen.

Räddningstjänsten bekräftar att ett tåg har spårat ur.

– Det jag kan säga är att ett tåg har spårat ut vid Sävenäs rangerbangård och att vi är på plats, berättade Sara Rosenquist, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg kort efter olyckan.

ANNONS

Larmet om urspårningen ringdes enligt Rosenquist in vid 13.35 på fredagseftermiddagen.

Under eftermiddagen har räddningstjänsten varit på plats med personal från fyra räddningsstationer, Gårda, Kortedala, Lerum och Öjersjö.

Polisen: Gasolvagn läcker

Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen i region Väst, uppgav kort efter olyckanatt den information polisen först fick var att entågvagn lastad med gasol läcktevid Sävenäs rangerbangård.

Vid 14.25-tiden uppgav Gustafssons kollega,Peter Adlersson, att både polis och räddningstjänst höll på att lämna platsen.

– Något läckage har inte konstateras och både vi och räddningstjänsten håller på att lämna platsen. Nu är det företaget som har kört tåget som ansvarar för att lyfta upp tåget på rälsen igen, säger Peter Adlersson.

Trafikverket meddelade vid samma tidpunkt att tågtrafiken återigen har släppts på längs Västra Stambanan efter olyckan.

ANNONS