Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/3

Gasläcka på Prinsgatan

En gasläcka på Prinsgatan har gjort att delar av gatan måste spärras av. Räddningstjänsten är på platsen.

Det var vid tjugo i nio på tisdagsmorgonen som larmet kom om ett gasläckage på Prinsgatan i Göteborg. Räddningstjänsten larmades till platse

- Det är något grävhål på Prinsgatan som det stötvis kommer röklukt från. Vi var där och inväntade gasjouren, säger Urban Samuelsson larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Uppmanas att stanna inne

Räddningstjänsten var på platsen med tre enheter men visste inte vad det rörde sig om för gas. För säkerhets skull hade delar av Prinsgatan spärrats av.

- Vi uppmanades att stanna inne. När jag försökte lämna lokalen så stoppades jag, säger han.

Polisen har varit på platsen men nu lämnat den.

Ingen misstanke om brott

- Det ska röra sig om en liten läcka och man har spärrat av ett litet område runt Prinsgatan, Linnégatan och Vegagatan. Men det ska vara en liten läcka och den ska inte vara farlig, säger Tommy Nyman, presstalesperson hos polisen i region Väst.

Polisen misstänker inget brott bakom läckaget.

Läckan ska ha uppstått i samband med att Göteborgs energi grävt på platsen för att åtgärda en elkabel.

- I samband med det uppkom en läcka på en gaskabel, vilket gjorde att det luktade gas på platsen. Därför kom räddningstjänsten av ren rutin, säger Cecilia Erdalen, pressansvarig vid Göteborgs energi.

Lukt för att upptäckas

Hon kan bekräfta polisens uppgifter om att det rör sig om en liten läcka. Gasen som läckte ut var naturgas som behandlats med ett luktämne för att lätt kunnat upptäckas.

- Det var därför det luktade så mycket av det relativt lilla läckaget. I små mängder innebär naturgas ingen fara, säger hon.

Räddningstjänsten har nu lämnat platsen och tagit bort avspärrningarna på Prinsgatan medan Göteborgs energis gasjour fortfarande är på platsen för att åtgärda läckan.

- Det är ingen fara för förbipasserande. Så som jag förstog det fanns ingen explosionsrisk i samband med läckaget, säger Cecilia Erdalen.

 

 

 

 

 

Mest läst