Gamla Gårda räddas

ANNONS
|

Byggföretaget Botrygg, som byggt lägenheter vid bland annat Eketrägatan och Wieselgrensplatsen, har fått en så kallad markanvisning för de tidigare rivningshotade kvarteren Eken och Cedern i Gårda i Göteborg.

- Vi är mycket glada över att få påbörja renovering av dessa fastigheter och även att få påbörja utredningen om bevarande området. Efter 2-3 års kontakt med kommunen och politiker ser vi fram emot att påbörja arbetet. säger Joachim Arcari, vd för Botrygg i Göteborg i ett pressmeddelande

Enligt markanvisningen från fastighetsnämnden fick Botrygg projektet tack vare att företagets förslag var starkast när det gäller att lösa buller, luft och riskhantering för bostäderna.

ANNONS

I nämndens beslut sägs att Botrygg "har goda förutsättningar att tillsammans med staden ordentligt pröva möjligheterna för långsiktig bostadsanvändning i kvarteren Eken och Cedern och med hjälp av ny teknik och kreativa lösningar låta husen varsamt rustas upp i dialog med de boende.”

– De renoverade bostäderna ska renoveras varsamt och hyras ut till låg kostnad, säger Joachim Arcari, som påpekar att Botrygg även är involverad i utbyggnaden av Frihamnen.

ANNONS