Timon Olsbo med sin pappa Jan Johansson tog skydd uppe i bergen.
Timon Olsbo med sin pappa Jan Johansson tog skydd uppe i bergen.

Göteborgsfamilj flydde till bergen

ANNONS
|

När larmet om den annalkande tsunamin kom tycket personalen på hotellet att de skulle stanna kvar och avvakta vad som hände. Jessica, hennes man och deras två barn bestämde sig ändå för att ta sig därifrån.

- När vi sedan kom ut fick vi hjälp av lokalbefolkningen som tog oss till ett munkloster uppe i bergen. Det är vad vi vet inga andra svenskar här, utan de flesta är thailändare. Men vi har träffat en familj från Finland som vi pratat med, säger Jessica Olsbo på en knastrig telefonledning till GP.

Vad som nu ska hända har de ingen aning om.

ANNONS

- Vi avvaktar och försöker ta reda på vad som hänt, säger hon. Eftersom vi reser i egen regi har vi inte kunnat kontakta någon resebyrå, utan vi har fått söka information via svenska sajter och annan media.

Har ni sett någon flodvåg?

- Nej, vi har inte sett någonting, så vi vet inte om det hänt något allvarligt eller inte. Men det har i alla fall slutat regna nu, så vi har kunnat ta oss ut från själva klostret. Det är många människor som tagit sig hit, så det är väldigt trångt inomhus, berättar hon.

Under eftermiddagen drogs tsunami-varningen i Thailand tillbaka. Men enligt uppgift kommer det att dröja tills torsdagen innan faran blåses av helt och hållet. Och först då kommer det att stå helt klart om det uppstått någon flodvåg eller inte. Och vilka skador den eventuellt orsakat.

ANNONS