Att äta pizza på nyårsdagen är en lika stor tradition som att äta julskinka på jul.
Att äta pizza på nyårsdagen är en lika stor tradition som att äta julskinka på jul. Bild: Maja Suslin / TT

Göteborgarnas favoritpizza korad

Nyårsdagen är dagen då pizzaförsäljningen skjuter i höjden. Varje år beställer trötta firare den fettdrypande godsaken för att stilla hungern.
– Vi säljer tre gånger så många pizzor än vad vi gör på en söndag, som annars är vår bästa veckodag, säger Philip Eide, marknadschef på Onlinepizza.

ANNONS
|

Bakis på nyårsdagen? Då är det stor sannolikhet att lunchen består av en pizza. Nyårsdagen är den dagen då pizzeriorna i landet får slita för att mätta trötta nyårsfirare. De får till och med kalla in extra personal för att klara all beställningar.

LÄS MER:"I dag har man rätt att äta pizza"

Efter nyårsdagen är annandag jul, midsommardagen, och första maj de största pizzadagarna.

Årets vinnare

Undersökningen är baserad på vilka beställningar som har gjorts via Onlinepizza under året. Göteborgarnas favorit är kebabpizzan, tvåa är Hawaii och på plats tre hamnade Margherita. Svenskarna överlag har samma pizzasmak som vi i Göteborg, kebabpizzan, men på plats två hamnade Vesuvio fylld med tomatsås, ost och skinka.

ANNONS

Undersökningen visade inte bara vilka favoritpizzor som äts, man måste ju svälja ner pizzan med något. Och favoriten är då klassikern Coca Cola, sen kom Coca Cola Zero, på tredjeplats dricks det Fanta.

Artikeln har uppdaterats med kommentar från Onlinepizzas marknadschef, Philip Eide.

LÄS MER:Världens starkaste pizza ska serveras i Borås

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS