Göteborgarens massbedrägeri på populära auktionssajten

Under några månader lurade 50-åring till sig pengar på genom att sälja varor på nätsajten Tradera. Nu har dömts till villkorlig dom, 4 000 kronor i dagsböter och att återbetala 130 000 kronor till 29 offer.

ANNONS
|

Offren kommer från hela Sverige, från Ronneby i söder till Skellefteå. Från november 2012 till januari 2013 hade de alla varit inne på Tradera och bjudit på olika varor.

Alla "vann" de sin budgivning och betalade sedan det belopp som auktionen stannade på till ett angivet konto. Men den vara de köpt kom aldrig. Det handlade mest om datorer, mobiler och kameror. I ett fall om en märkesjacka.

I samtliga fall såldes varorna under påhittade namn. Kontona tillhörde 50-åringen och kontoutdrag bevisar kopplingen till varorna och auktionen på Tradera.

Mannen, som är hemmahörande i Göteborg, hävdade att han sett "att det flöt in pengar på kontot som han inte kunde förklara". Han förstod att det inte var hans pengar, men föll för frestelsen att ta ut dem för att bekosta sina vardagliga utgifter för knark, mat, nöjen och resor.

ANNONS

Bedrägerierna pågick under en prövotid efter en tidigare villkorlig dom och dagsböter där han fällts för bokföringsbrott.

.

ANNONS