Katten på bilden har inget med texten att göra.
Katten på bilden har inget med texten att göra. Bild: Anders Wiklund/TT

Göteborgare varnas: "Din katt måste banta"

En göteborgare varnas av länsstyrelsen. Anledningen – hans katt är för överviktig och måste omgående påbörja ett viktminskningsprogram.

ANNONS
|

Varningen utfärdades häromveckan av länsstyrelsen i Västra Götaland. Bakgrunden var ett veterinärbesök där katten visat sig väga 11,8 kilo, dubbelt som mycket som den egentligen borde. Enligt myndigheten riskerar katten att drabbas av hjärtproblem, diabetes och depression på grund av sin fetma.

Ägaren menade att katten fått problem med ämnesomsättningen efter en kastrering och försvarar sig med att han försökt ge katten dietfoder.

Nu uppmanar man ägaren att inom tre veckor väga katten hos en veterinär, samt påbörja ett viktminskningsprogram. När katten nått normalvikt måste ägaren dessutom besöka veterinär en gång varannan månad för att kontrollväga katten.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS