Göteborgare tycker till om Vägvalet

ANNONS
|

Vägvalet, partiet som säger sig vara varken höger eller vänster, är mer höger än Moderaterna, visar GP:s sammanställning.

Under onsdagsförmiddagen passerar en lugn ström av förmiddagsshoppare Frölunda Torg och de grusblandade snöhögarna vid vägkanten glimmar i solen. Några få P-platser är lediga. Ronald Prenninge, 74 år, pensionär och boende i Påvelund, packar tillsammans med hustrun Maj-Britt in dagens shoppingfynd i bagageluckan. För Ronald spelar det ingen roll att Vägvalet står till höger politiskt.

– De måste ju rösta på någonting, och de är ju fria att rösta som de vill. Jag har heller inget emot trängselskatten som sådan, däremot är jag emot Västlänken. Pengarna borde i stället läggas på en ringlinje mellan Partille och Mölndal för att få bort genomfartstrafiken, säger Ronald Prenninge.

ANNONS

Rebecca, 37 år, och Ulf Schreiber, 36 år, besöker Frölunda Torg tillsammans med sonen Arvid, 6,5 månad gammal.

– Det var en bra artikel i GP, jag tror inte att alla är medvetna om hur det ligger till. Jag känner många som annars röstar på exempelvis Vänsterpartiet eller Socialdemokraterna, men som ändå känner att de hör ihop med Vägvalet. När det gäller ett enfrågeparti blir det lätt att man glömmer allt det andra, säger Ulf Schreiber.

– Det är egentligen inte så konstigt, det är ju liberal-konservativa tankar som de går till val på. Grundtanken för dem är ju att alla ska få ha sin egen bil och köra vart de vill, individens rättigheter före kollektivets. På det sättet står de ju redan nära alliansen, säger Rebecca Schreiber.

ANNONS